Het wordt nu taboe wegnemen bij TIM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting TIM is eindelijk gestart op een nieuwe mooie locatie binnen EBC Icarus aan de Kerkendijk/Smaldonkstraat. Mede dankzij het privé-initiatief  van Astrid Meulenbroek in het voorjaar van 2014 is dit met medewerking van gemeente Schijndel, directie EBC Icarus, NSGK, vrijwilligers, vele sponsors en vele giften van Schijndelse bewoners tot stand gekomen.


Uitbreidingsplannen: 
Nu krijgt stichting TIM eindelijk de kans om het taboe, dat stichting TIM voor 1 kindje bezig is, weg te nemen. Begon het in 2014 met Astrid en Rob’s eigen zoon Tim, nu is er een samenwerking met het Elde College en is Caro binnen TIM bezig met haar ontwikkeling. Kortom stichting TIM is volop in ontwikkeling met haar kleinschalig ontwikkelingsgerichte stimulering en begeleiding aan (tijdelijk) niet-leerplichtige kinderen met een beperking en biedt plek aan nog meerdere kinderen.

Wetgeving en financiële regelingen in Nederland
Maar tegelijkertijd met die ontwikkelingen voor stichting TIM loopt de stichting tegen allerlei moeilijk oplosbare zaken aan zoals wetgeving, financiële middelen etc etc. Hierover zijn door PvdA Tweede Kamerlid Loes Ypma, na haar bezoek bij stichting TIM,  al eerder vragen gesteld in de Tweede Kamer. Vorige week heeft Ellen van Gaalen verslaggeefster van het Algemeen Dagblad een interview opgenomen op EBC Icarus met wethouder Menno Roozendaal, NSGK medewerker Mariël Verburg en Astrid Meulenbroek. Want waar loop je als ouderinitiatief tegen aan…… Daarnaast werd er ook tijdens het interview uitvoerig gesproken over het feit dat in onze ogen ieder mens leerbaar is en zich dus kan ontwikkelingen ongeacht de ernst van de beperkingen! Wanneer iemand op dit moment in Nederland een stempel “niet leerbaar” krijgt wordt het potje voor het onderwijs dus ook niet meer toegekend aan die persoon, maar opgenomen in de grote hoop. Met dit soort initiatieven, zoals de andere 8 landelijke initiatieven waaronder stichting TIM, gaan we juist uit van het feit dat iedere stap, hoe klein dan ook, een stap is tot ontwikkelen en dat dit ook vanuit het onderwijspotje gefinancierd zou moeten worden. Hierover hebben wethouder Roozendaal van de gemeente Schijndel, de gemeente Ridderkerk, Marieke Broekmeulen van de SP Schijndel, de directrice Stichting Bram Ridderkerk en de voorzitter van Stichting TIM, Astrid Meulenbroek een brief opgesteld richting de staatssecretarissen Dekker en van Rijn om dit te gaan bespreken in de Tweede Kamer en Schijndel als proeftuin hiervoor wil gaan fungeren.

Nog hele weg te gaan
Kortom nog een hele ambtelijke financiële weg te gaan voor stichting TIM. Maar met de welwillende medewerking van directie EBC Icarus en gemeente Schijndel moet de juiste weg gevonden kunnen worden. 

Openstaande inkomsten uit donaties
Vorig jaar zijn er vele donaties binnengekomen, met name voor de aanschaf van een mobiele tillift. Deze lift is nog niet aangekocht, omdat het kindje eerder elders is ondergebracht. Dit geld blijft gereserveerd totdat de aanschaf  noodzakelijk is. Verder kan iedereen via de website van stichting TIM, www.stichtingtim.nl  op de homepagina onderaan op ANBI de goedgekeurde officiële cijfers over 2014 van de stichting lezen.

op foto van links naar rechts:  Mariel Verburg PR  NSGK == Ellen van Gaalen van het Algemeen Dagblad == Menno Roozendaal  wethouder gemeente Schijndel == Astrid Meulenbroek voorzitter stichting TIM


« Naar overzicht